呢间系日本有米芝莲一星既拉面店果然有质素🌟座位唔似一般拉面店咁迫 四处既装修都带点Modern既艺术感🎨 但系最吸引我既都系佢主打既牡蛎🦪由拉面去到小食都见到佢既影子🤪 味道浓郁带点点鲜味 彷佛去左日本既鱼市场咁呢🎏⭐️ 牡蛎盐味拉面 🍜主打既蚝拉面一定要试💛 汤底清澈但系带浓浓蚝味🫶🏼 香得好天然 加上蚝酱可以溶入汤底中 一啖食到晒牡蛎既精华🌊 配菜用左洋葱同Parsley等调味🥬 混入Fusion既元素令汤底更加清爽 蚝味更加容易接受👍🏻⭐️ 白豚骨拉面 🐷豚骨汤浓厚得黎仍然好清澈🤍 比起一般既豚骨汤胜在少了一份油腻🥰半肥瘦既豚肉特别充满油香🥓⭐️ 酱渍牡蛎一口饭 🍙酱油调味过既牡蛎鲜味更加浓🤩 配上蚝汤煮成既蚝饭 🍚 更凸显出唔同层次既鲜味💙⭐️ 牡蛎野菜天妇罗 🍤炸浆技巧做得好 唔会太厚太重油腻感🔥 野菜既鲜甜好丰富 特别系粟米有惊喜🌽 炸过既蚝同样不失Creamy既口感⭐️ 紫苏双柠洛神花茶 🌺⭐️ 苹果焙茶 🍎饮品既水准同样令我惊讶🥳 洛神花茶带典雅浓浓既花香 加上柠檬同青柠既酸 味蕾好丰富🍋 苹果焙茶唔会只有糖水味 苹果味好清香配上浓郁既焙茶甜味好自然☕️
牡蛎盐味拉面

⭐️ 牡蛎盐味拉面 🍜