2021-09-25 316 浏览
Peloton系一间屯门新开嘅cafe,位于屯门泳池站嘅御海湾地下~ 呢间Cafe系用单车做主题,无论系门口定餐厅入面都摆咗唔少单车相关嘅物品装饰,连员工嘅服饰都系运动风🏃🏻‍♀️🚲不过可能因为新开+店入面嘅座位比较少,佢哋11:30开门无耐就full咗,我同朋友11:45去到就已经要排队,最后总共排咗接近1个钟先入座😬 但好彩𠮶个位都唔太晒又有啲风,所以排队都唔算太辛苦🙈 食物种类方面就同一般嘅cafe差唔多,都有all day breakfast、意粉、小食、咖啡,整体嚟讲味道正正常常,无太大惊喜😂 不过屯门真系比较少呢种有特色布置嘅主题cafe,仲要系pet-friendly嘅就真系无几多间,所以都值得嚟试一试~•🥢 炸鸡牛角包窝夫 $78除咗有炸鸡同埋牛角包窝夫之外,仲有脆烟肉、薯饼同埋沙律,都几丰富,摆盘都有啲有趣🤣 将啲炸鸡放咗喺薯饼同croffle中间,但其实食嘅时候都系将佢哋摊返开🙈 炸鸡系炸到表面好干身好脆嘅,炸粉有少少厚,入面肉嘅部份有啲少😬 Croffle嘅口感有啲太实,无咗牛角包嘅松软酥脆口感;薯饼、脆烟肉同沙律就正正常常~不过成个配搭就有啲太干,如果有返少少酱汁

🥢 炸鸡牛角包窝夫 $78
除咗有炸鸡同埋牛角包窝夫之外,仲有脆烟肉、薯饼同埋沙律,都几丰富,摆盘都有啲有趣🤣 将啲炸鸡放咗喺薯饼同croffle中间,但其实食嘅时候都系将佢哋摊返开🙈 炸鸡系炸到表面好干身好脆嘅,炸粉有少少厚,入面肉嘅部份有啲少😬 Croffle嘅口感有啲太实,无咗牛角包嘅松软酥脆口感;薯饼、脆烟肉同沙律就正正常常~不过成个配搭就有啲太干,如果有返少少酱汁会好味啲😬 (啱啱再睇返menu先发现原来系有配「蜜糖芥末汁」,但当日食嘅时候应该落漏咗😥)
炸鸡牛角包窝夫

🥢 虎虾、阿拉斯加蟹肉、粉红手打意大利粉 $98
呢个意粉系朋友拣嘅~ 佢哋嘅手工意粉有种好似乌冬嘅弹牙口感,几特别😋 成个意粉都几有蟹味,酱汁入面食到一丝丝蟹肉,虎虾好弹牙,但整体嚟讲调味比较淡~

🥢 All Day Breakfast $128
另一个朋友食嘅呢个All Day Breakfast好丰富🤩客人可以拣炒蛋、水煮蛋或者煎蛋,朋友就拣咗炒蛋~ 炒蛋炒得好滑;烟肉亦都好脆好干身;大啡菇都好juicy👍🏼
另外,比较特别嘅就系个多士同沙律😳 Menu系写黑松露多士,但嚟到嘅时候系一片啡色类似麦包嘅多士,但食落又真系食到轻微嘅黑松露香,而且烘得好脆身🤩沙律嘅菜好新鲜,个酱唔系用普通沙律酱/沙律醋,而系一个深色嘅酱,食落有啲蓝莓酱嘅酸甜味,真系几特别,而且几开胃😋
All Day Breakfast

🥢 黑松露酱脆薯条 $56
呢个薯条超级脆,口感系有空气感得嚟,入面又保留到薯蓉嘅质地👍🏼 加埋个黑松露沙律酱,黑松露味系闻同食都几浓味,点薯条真系好好食😍🤤
黑松露酱脆薯条

🥢 蜜糖芥末鸡翼 $60
一份有4只鸡翼,个蜜糖芥末酱系直接淋系炸鸡翼上面,味道唔太浓,所以食落有啲普通~ 不过啲鸡翼系炸得唔错嘅,外面干身,入面嫩滑~
蜜糖芥末鸡翼

🥢 Hojicha Latte (Iced) $44
呢到嘅饮品都比较细杯🙈 佢哋用焙茶做咗啲挂杯嘅花纹都几靓~ 饮落焙茶味算浓,而且唔太甜,饮到鲜奶嘅顺滑口感🤤 但我嘅浓茶控朋友表示茶味可以再浓啲🤣
Hojicha Latte

🥢 Dirty Coconut $50
呢杯系店员嘅特别推介,因为佢同出面饮嘅Dirty有啲唔同,佢哋用咗椰奶取代鲜奶,饮落个口感更加顺滑,而且比较厚身,所以饮嘅时候要饮大啖啲先可以一次过饮晒上层嘅espresso同下层嘅椰奶~
Dirty Coconut

🥢 Earl Grey Chocolate (Iced) $42
朋友饮嘅呢杯Earl Grey Chocolate,上面加咗啲朱古力碎做装饰,饮落Earl Grey味好浓,朱古力味系偏甜嘅,朋友觉得可以接受~ 我就觉得如果朱古力味再浓啲就更正喇😛
Earl Grey Chocolate
All Day Breakfast