2016-06-12
因为朋友要到红磡上堂,上openrice睇左一轮呢度评价貌似唔错~所以选择左黎呢度环境唔错,服务亦几好,而我都欣赏佢采用弱听/聋人的不过,食物虽然卖相不错,但味道/煮法真系需要改善一下社企可以系卖点,但唔可能系主要卖点@@一行4人,叫左四个set dinner蘑菇汤:真心讲,佢个蘑菇汤系全餐饭最好食唔会太稀、用料亦很足,每一口都有很多蘑菇胡麻豆腐(?):套餐另+58元我唔知系咪叫呢个名,朋友叫的,我偷了一件来吃豆腐与胡麻酱其实真的很搭,但我觉得豆腐上的芝士抢味了带子risotto: main course ($138)也是朋友叫的,我又偷了一口来吃有点失望,risotto应是口感creamy但这饭有点生米骨@@ 烟三文鱼凯撒沙律:套餐另加$58菜是新鲜,但有点苦,芝士粉也不够,不过不失吧我自行拿豆腐那碟的胡麻酱绕到沙律上卡邦尼意粉:main course ($98)意粉有点硬 而且酱汁太杰了食到一半已觉得好滞,可以调稀一点的飞鱼子三文鱼意粉:main course ($138)朋友叫的 他说调味重手了,有点过咸
呢度评价貌似唔错~所以选择左黎呢度
环境唔错,服务亦几好,而我都欣赏佢采用弱听/聋人的
不过,食物虽然卖相不错,但味道/煮法真系需要改善一下
社企可以系卖点,但唔可能系主要卖点@@
一行4人,叫左四个set dinner 蘑菇汤:真心讲,佢个蘑菇汤系全餐饭最好食
唔会太稀、用料亦很足,每一口都有很多蘑菇 胡麻豆腐(?):套餐另+58元
我唔知系咪叫呢个名,朋友叫的,我偷了一件来吃
豆腐与胡麻酱其实真的很搭,但我觉得豆腐上的芝士抢味了 带子risotto: main course ($138)
也是朋友叫的,我又偷了一口来吃
有点失望,risotto应是口感creamy
但这饭有点生米骨@@ 烟三文鱼凯撒沙律:套餐另加$58
菜是新鲜,但有点苦,芝士粉也不够,不过不失吧
我自行拿豆腐那碟的胡麻酱绕到沙律上 卡邦尼意粉:main course ($98)
意粉有点硬 而且酱汁太杰了
食到一半已觉得好滞,可以调稀一点的 飞鱼子三文鱼意粉:main course ($138)
朋友叫的 他说调味重手了,有点过咸