2015-04-27
今日陪妈妈食饭, 拣左食霸王风味. 睇食评睇到我样样都好想试!!!BOOK枱时有问我订唔订烤鸭, 其实好想食架, 不过我地得3个大人, 食唔晒, 要差唔多500蚊, 所以都冇叫...点菜之后每人上左两个小食, 一个系硬豆腐, 好难食, 苦的 (好彩系送的...) 另一款系好似D有带子群边咁既野, 呢个唔错, 好爽口第1样上既系麻酱油麦菜, 估唔到咁好味! 初初有D惊个麻酱会好涩, 但估唔到咁好食, 同个油麦菜都几夹下, 我直情旧旧都点满既麻酱之后上既系烟熏蛋, 都几期待呢个蛋, 不过有少少失望, 靓就好靓仔, 不过食落感觉好胶, 唔算好食我地一人叫左一只小笼包, 皮好薄, 都算好汁, 不过可能包得唔系咁好, 一咬D汁系上面个窿涌晒出黎, 但要成$20 只, 试下好了因为之前食过炒鳝糊自己几钟意, 所以今次都叫左试下, 不过就炒得麻麻地, 唔够香男友钟意食桂花鱼, 所以叫左个水煮桂花鱼, 辣味系几香既, 不过盖过左桂花鱼既味, 所以觉得麻麻最后叫左个椒盐羊圆蹄, 好好味!!! 睇食评见到好似好好食, 一早已经决定要叫, 真系唔会后悔.佢上完会帮你起埋肉, 初初惊个肉会比较干身, 估唔到佢
佢上完会帮你起埋肉, 初初惊个肉会比较干身, 估唔到佢好JUICY, 肉身唔算膻, 但食到羊肉香味,连埋D椒盐碎碎食一系一流!!!