2013-11-22 3177 浏览
终于有机会试,之前睇到呢度咁多好评,一直想试,价钱又平,$15 一个!成廿多款,真系唔知拣乜好! 好多个都想试!但比我见到「玫瑰」呢两个字,我即时锁定目标「玫瑰红桑子荔枝」,另外想买多比妈咪试下,于是拣左开心果!卖相真系好靓,好惊拎到返屋企D cream 会变样,但系唔会架!可以 keep 到!「玫瑰红桑子荔枝」,好香玫瑰味,基本上所有甜品、食物有玫瑰呢个字已经赢左我一半嘅芳心, 我谂红桑子就系个种微酸嘅味道,荔枝味真的唔算特出,系我食完后睇返之前影嘅相,先记起有荔枝味。「开心果」亦系好淡,妈咪食唔出系乜味,但佢话个 cream 好滑,蛋糕又唔会太甜,所以佢总括黎讲都系觉得好味嘅!我觉得整体而言,第一啖食唔会有好感动嘅感觉,但由于唔Lou, 好自然会一啖接一啖,奶油好滑,略嫌蛋糕部份较实,其实我好少食 cupcakes ,所以比较唔到,亦唔肯定 cupcakes 嘅质感都系咁?我反而觉得嘉顿雪芳蛋糕更松软啊!可能 cupcakes 本身就应该系有D实的的嘅感觉?!我唔会觉超好味,但仍想试下其余嘅口味,例如绿茶、芝麻等,因为佢系低糖,无添加,咁似乎食多D都唔怕,哈哈! 然后再去试下$25
成廿多款,真系唔知拣乜好!

然后再去试下$25 个 Kisses cupcake 又系点,再比较下先!

2013-11-21
外卖自取