2025-03-19
同班friend一齊打牌😈玩完之後意猶未盡,落咗去食埋個糖水先返屋企😽糖水舖店舖唔大,一眼望晒,座位都唔多,好彩我哋去得早,唔使等位👍🏻🌟椰汁雜果仙草凍 $45椰汁嘅香味濃郁但唔會太甜,仙草凍嘅口感滑溜QQ,食落去好清爽。雜果有哈密瓜、火龍果、西瓜同芒果,同椰汁仙草凍好夾,不過食到一半賣相有啲核突😹!🌟招牌仙草QQ $40配料有紅豆、珍珠同芋圓。另外仲有黑糖同花奶可以根據自己愛好加落去,我加咗花奶🫶🏽紅豆煮得軟糯帶甜味,珍珠同芋圓嘅口感煙韌。仙草凍嘅味道清新,撈埋花奶甜度啱啱好😻啱晒我!🌟腐竹薏米蛋花白果雞蛋糖水(熱) $33腐竹唔會話爛曬,幾鍾意薏米帶少少咬口,白果味道清香。最令人驚喜嘅係入面原隻雞蛋好好食😻係一食就食得出特別好食😻🌟芒果汁芒果西米露 $40芒果汁非常濃郁,西米煮得剛剛好,成個甜品係有啲稠身嘅,而且入面嘅鮮芒果份量都好多,成碗都幾大碗✌️