2020-06-16
💁🏻♀️ 📍 Casa Kitchen (石硖尾) 🍴-南山村一向都俾到人怀旧既感觉, 最近有间新开既文青cafe几好坐, 同埋cp值极高啊~~黑松露杂菌忌廉汁意大利粉 ($58)60蚊都唔洗就有个set lunch, 超抵食! 仲要份量真系几大份, 好重黑松露味劲多杂菌, 意粉软硬适中, 唔错!南瓜茸鸡肉忌廉烩饭 ($59)另一个惊喜, 出乎意料地好食, 饭粒唔会过硬, 烩饭充满南瓜既甜味, 鸡肉够嫩滑唔会好鞋, 超水准! 蜜糖香草鸡中翼 ($28)鸡翼煎得好香脆唔会太㶶, 腌得够入味再加埋外表既一层蜜糖, 好惹味~红苺芝士饼挞 (+$20)加$20就有件CAKE都几抵, 红苺唔会太酸, 芝士唔算太浓烈, 饼底唔会好厚, 算系咁百香果香橙冰摇四季春 ($35)夏日解渴之选, 有得拣少甜, 饮落好FRESH~/📍 Casa Kitchen (石硖尾)#石硖尾 南山村南山商场地下1号舖#小丸子揾食记 #小丸子石硖尾-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #852 #hkfoodlo
黑松露杂菌忌廉汁意大利粉 ($58)
南瓜茸鸡肉忌廉烩饭 ($59)
蜜糖香草鸡中翼 ($28)
红苺芝士饼挞 (+$20)
百香果香橙冰摇四季春 ($35)
夏日解渴之选, 有得拣少甜, 饮落好FRESH~
📍 Casa Kitchen (石硖尾)
#石硖尾 南山村南山商场地下1号舖
#小丸子揾食记
#小丸子石硖尾
#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodporn #楼上cafe