2016-12-09
今日同朋友去南山邨影相,影到咁上下,都攰啦想食下野咁岩见到有间糖室系食甜品既,外面有个吊床仔几得意,就比佢吸引左入去试下。出面都有枱可以坐,不过天气太冻就入左去室内坐啦入到去个环境都唔错㖞,仲有啲画挂左系墙到。至于坐既位置,有啲卡位岩成班朋友坐系到倾计,又有啲系bar枱对住个窗,岩哂啲一对对既情侣坐。坐好之后就紧系准备叫野食啦,见到个餐牌有哂啲甜品图好吸引已经流哂口水,样样都好想食。最后因为我地得2个人,所以都叫唔到好多,但贪心的我们叫左三个甜品,实行甜品当正餐。一个抵赞地方,可以自取水饮,拣好甜品冇野做就饮下水倾住计咁等第一样黎到既系陈皮红豆沙,十分足料!除左有好香既陈皮味,就有好多粒wu圆,系我既最爱第二样就系玫瑰花荔枝沙冰,本身以为就系一大个沙冰,点知食食下发现入面劲足料!有雪米池、啫喱、栗米片同白桃yogurt icecream每食一啖都有配料,口感大满足!最后就系呢一个棉花糖批,同餐牌既相一样咁靓影左唔少相极邪恶呀食到停唔到口,配埋雪糕会冇咁漏三个人会好啲,我地两个怪兽都差d食唔哂大家经过都黎试试,环境舒服,服务良好,食物睇得又食得
入到去个环境都唔错㖞,仲有啲画挂左系墙到。至于坐既位置,有啲卡位岩成班朋友坐系到倾计,又有啲系bar枱对住个窗,岩哂啲一对对既情侣坐。坐好之后就紧系准备叫野食啦,见到个餐牌有哂啲甜品图好吸引已经流哂口水,样样都好想食。最后因为我地得2个人,所以都叫唔到好多,但贪心的我们叫左三个甜品,实行甜品当正餐。 一个抵赞地方,可以自取水饮,拣好 甜品冇野做就饮下水倾住计咁等 第一样黎到既系陈皮红豆沙,十分足料!除左有好香既陈皮味,就有好多粒wu圆,系我既最爱
第二样就系玫瑰花荔枝沙冰,本身以为就系一大个沙冰,点知食食下发现入面劲足料! 有雪米池、啫喱、栗米片同白桃yogurt icecream每食一啖都有配料,口感大满足! 最后就系呢一个棉花糖批,同餐牌既相一样咁靓影左唔少相 极邪恶呀食到停唔到口,配埋雪糕会冇咁漏三个人会好啲,我地两个怪兽都差d食唔哂
大家经过都黎试试,环境舒服,服务良好,食物睇得又食得