同家人饮茶,一度挣扎去西九龙定南昌,但由于之前西九龙饮茶有不快经历,今次决定响南昌荟既半岛渔港饮茶。未到2点,已经有好多街坊等位内进,而派位都好识做,58分就放人入去,唔洗大家干等。入到去,装修都算几豪华,响屋邨酒家来讲,加上落地玻璃,非常光猛。不过我地被派到厢房入面坐,有少少叫天不应叫地不闻既感觉。。tick好单之后叫左5分钟都无人应,惨。不过收到单后野食都好快到,味道都不错。最早来系叉烧稣,烧鸭濑。不得不赞叉烧稣够脆,叉烧够味。烧鸭够香,濑粉亦软硬适中。另外叫左烧卖,鸡札,粉果,虾饺,萝卜糕。全部都有传统茶楼既水准!尤其系鸡札,我已经好耐无见到有茶楼用返棉花,芋头,火腿入鸡札,好有儿时味道。粉果亦有沙葛,有少少辣,大家要注意。其他都不错,大家可以一试!整体都几好,下次饮茶会再来🤗🤗🤗

不过收到单后野食都好快到,味道都不错。

另外叫左烧卖,鸡札,粉果,虾饺,萝卜糕。
全部都有传统茶楼既水准!
粉果亦有沙葛,有少少辣,大家要注意。
其他都不错,大家可以一试!

整体都几好,下次饮茶会再来🤗🤗🤗
2020-01-05
等候时间
5 分钟 (堂食)