2023-05-25
南越冬瓜茶🤍🤍冬瓜味道比较淡,不过饮落整体都系香嘅,只系淡咗啲班兰龙眼茶🤍🤍🤍🤍相对而言,呢个茶好好饮,班兰同龙眼各自嘅味都好明显,但又可以融合得好好,同埋唔会太甜!苗族椰汁淡咖喱鸡肉汤米线🤍🤍🤍呢个食落好似食紧喇沙,不过睇返喇沙嘅原材料就系椰汁同咖喱,哈哈!不过就算佢似喇沙,佢都系个好食嘅喇沙!椰汁同咖喱嘅味道好balance,唔会边只味太淡或太浓!金边粉(牛肉、牛肉丸)🤍🤍🤍比普通街食嘅牛河嘅汤底浓啲,而面底用金边粉好少见,系一个几有趣嘅配搭!顺化麻辣鸭血金边粉🤍🤍🤍辣度同四川麻辣𠮶啲当然无得比,但系食落其实都够辣,而个麻辣嘅感觉都系唔同嘅,而鸭血都俾得好足,整体嚟讲好食嘅!香蕉薄饼🤍🤍🤍🤍我本身以为系好似班戟嘅薄饼,点知原来系脆嘅酥皮薄饼,呢个配搭几有趣!不过我觉得酥皮嘅味道有啲抢咗香蕉嘅存在,又或者系啲香蕉唔够甜,但整体都值得一试!富国岛之椰子奶冻🤍🤍🤍🤍一登场用干冰坐住,really make a scene!一朵云嘅系椰子奶冻,而天空系蝶豆花嘅mousse,个底就系杨枝甘露,三种口味加埋一齐唔会突兀,好食!shake shake鸡软骨 🤍🤍🤍🤍🤍💙超级超级超级好食!作为鸡软
冬瓜味道比较淡,不过饮落整体都系香嘅,只系淡咗啲
班兰龙眼茶🤍🤍🤍🤍
苗族椰汁淡咖喱鸡肉汤米线🤍🤍🤍
[嫲嫲南越汤]金边粉(牛肉、牛肉丸)🤍🤍🤍
顺化麻辣鸭血金边粉🤍🤍🤍
香蕉薄饼🤍🤍🤍🤍
富国岛之椰子奶冻🤍🤍🤍🤍
shake shake鸡软骨 🤍🤍🤍🤍🤍💙
超级超级超级好食!作为鸡软骨超级爱好者,呢个shake shake鸡软骨荣登我最喜爱鸡软骨嘅宝座!首先,佢嘅味道比普通炸鸡软骨特别,佢用咗东南亚嘅辣粉,香茅,九层塔同埋青柠汁,食落比较清新,亦系好新鲜嘅调味!