2016-07-15 618 浏览
可能我去惯欧洲的博物馆,香港花市式的博物馆,我真系无乜兴趣。估唔到系南丫岛竟然会有一间咁有文化气式的陶笛咖啡店。 一入门就感受到文化气息,咖啡店内摆设很多陶笛,周围贴满很多叫人细声的告示。估唔到店内的职员真是会执行,他们真是会请大声讲嘢的人降低说话音量,唔似沙田果d你有你写,大妈有大妈继续倾,细佬仔有细佬仔叫,随时仲有职员搭讪添。 我本身都唔系食素,估唔到食素都咁好味。点咗个大啡菇汉堡,个大啡菇好入味,薯条外脆内软,好有薯味! 喜欢饮咖啡的我,当然唔少得咖啡,于是我点左一杯薰衣草拿铁咖啡。我很怕咖啡甜,未叫d职员叫咖啡师唔好落咁多糖。点知d职员话咖啡师系老板,音乐人咖啡份量系standard的,而且音乐人的咖啡唔钟意咁多糖的,原味的嘢先配合到文化气息㖞~~一饮,果然系有水准的咖啡,咖啡唔甜,奶泡打得很滑,咖啡很有薰衣草味,音乐人的咖啡果然唔同的! 音乐人果然系音乐人

音乐人果然系音乐人
大啡菇汉堡