2017-05-18
大角咀其实都有好多特色餐馆,上个月就同几个好姊妹一齐去个边食晚饭当晚我地拣左一间印度小餐馆,准备黎个印度菜之夜餐馆不大,但我们入座时间尚早,所以都未算好爆而满座,后来就愈黎愈多人餐馆既店员全部都系印度人,要用英文沟通,不过放心唔洗怕难落单,因为meun系中英对照既我地当晚叫左个set同散点左一啲小食齐齐share啲食物整体既味道都唔错,菜色一如印度菜既偏浓味,岩晒重口味既人仕我就最中意食nana bread ~热辣辣,食落烟烟韧韧,沾上菜式既酱汁令我地不停-饮品方面,佢地既mango lassi都好香浓好好饮,但我饮晒先发觉无影到相而跟餐附送既系印度特色既米饭布丁,食落好creamy而且带有香料味,我自己就觉得ok接受到,但朋友仔就觉得麻麻地-虽然食物唔系好突出,但都唔差架!店员既服务都几好,有时支持下呢啲小店系需要架
当晚我地拣左一间印度小餐馆,准备黎个印度菜之夜
我地当晚叫左个set同散点左一啲小食齐齐share