2022-11-03
娑罗婆纳印度素餐厅 (尖沙咀)📍 尖沙咀弥敦道36-44号重庆大厦105室🤍 Pani Poori $55呢份脆炸波波有好多粒,中空嘅脆波波入面有薯泥、豆、洋葱做馅,食之前先倒入冻冻哋嘅香料酱汁落去,细细粒再一啖摆入口,感觉好清新😌😋🤍 Masala Dosa $60见到店员送呢份馅饼过嚟嘅时候已经比佢嘅卖相吸引住,size比想像中大好多,饼皮煎到香喷喷,入面加咗薯蓉,可以配埋酱汁食,好啱胃口,值得推荐!🤍 Paneer chilli $98呢个菜式卖相好似生炒骨咁,长条形小砖块嘅外貌,其实系芝士条嚟嘅,每旧都沾满酱汁,酸酸甜甜,配埋青辣椒,好惹味👍🏻🤍 Paneer Makhani $78呢个菜式就有啲似咖哩鸡咁,细细粒嘅小砖块,其实入面都系芝士球,酱汁系用浓浓嘅番茄同牛油制成,我同朋友都好钟意,好适合点埋煎饼一齐食🥰👍🏻🍹 Masala Chaas $35呢款系紫苏叶乳酪,集合咗Masala嘅香料,味道会稍为偏酸,都几特别🥰🍹Mango Lassi $35呢杯印度嘅芒果乳酪有好浓郁嘅芒果味,味道酸酸甜甜,食到辣辣哋饮返啖真系好爽,好解辣,健康好味之选👍🏻整体评分:味道 🌟🌟🌟🌟环境
📍 尖沙咀弥敦道36-44号重庆大厦105室
🤍 Pani Poori $55