2024-02-05
爵乐印度餐厅暂时系我食过印度菜之中,排三甲位置💯地点位于尖沙咀,已经开业超过50年,仲两度获米芝莲推介,当晚去到除左有不少印度客人之外,香港人同埋旅客都有唔少,平时食印度菜可能叫几样已经好饱,试唔到多D款式,但呢到最近就出左TASTING MENU🤤有传统或耆素食菜单,一次过试到8道菜TASTING MENU $448/人🌟前菜Pani PooriMalabar Crab TacoChicken TikkaLamb Galouti Kabab蟹肉taco真系好好味,调味好正,好juicy,重点唔洗自己拆壳,啖啖肉😍另外店员教我地一定要加哂酱汁落Pani Poori,一啖食劲爽🌟主食Kadai PrawnsTruffle Butter ChickenDal Makhani虾既份量好多,好似食极都有咁🤣爽弹,而松露牛油鸡都唔错,松露汁好惹味,鸡肉嫩滑,不过两者有少少分离🙈🌟碳水Garlic NaanSaffron Basmati Pulao RicePineapple Raita有naan有饭,其实都好饱🙈可以配乳酪一齐食解解腻🌟甜品Warn Carrot Cream PuddingKes
TASTING MENU $448/人
🌟碳水
Garlic Naan
Saffron Basmati Pulao Rice
Pineapple Raita
有naan有饭,其实都好饱🙈可以配乳酪一齐食解解腻
🌟甜品
Warn Carrot Cream Pudding
Kesar Kulfi
红花印度雪糕🍦新奇味道,容易接受同易入口
🌟饮品
Masala Tea