2022-09-05
平时想食咖喱通常都会出到尖沙咀,食中东菜而家唔使去到咁远,屯门嘅置乐都有印度菜食,仲要系有水准餐厅地方都算大够阔落环境都算舒适,枱同枱之间都有一段距离,唔会太迫一入到去就有个印度嘅职员带位非常有礼貌,服务质素好好门面都整得好靓望入去整齐企理,位置仲非常方便,在青善游乐场附近,行前少少就到我点了一个印度咖喱鸡拼烤饼,入口咖喱香味浓郁,咖喱入面仲有好多渣非常足料完全唔系超级市场咖喱粉嘅出品,浓浓的咖喱香,并不辣,鸡肉非常入味,肉质有口感,他的灵魂就是这个咖喱,当印度烤饼沾上咖喱汁来吃, 十分惹味,烤饼烟烟韧韧,很有印度风味,十分出色,鸡肉仲非常大件😁另外有三块烤饼,份量非常多,食到第二块已经觉得有啲饱烤饼放低时热辣辣又唔会好油🤩卡邦尼意粉🍝口感又滑丰盈,有浓郁嘅蛋香味,意粉嘅软硬度做到刚刚好再配合埋烟肉芝士一齐食, 食到停唔到口咁热唔热嘅天气,当然要叫番一杯啤酒叹一叹,入面环境清静,仲可以同朋友倾一阵计今日食到非常饱,我仲有好多样嘢想试吓,见到隔离枱食紧土耳其卷饼,同埋薄饼,做到非常出色,下次一定要再来试吓