餐厅: Jashan Celebrating Indian Cuisine
资讯:

2016-09-03 1278 浏览
夜晚要去中环睇话剧,所以就去附近揾好嘢食。见到间印度餐厅,谂起好耐冇食,就决定一试!老板好好人,首先介绍咗D头盘比我地食,当中嘅番茄汤真系值得一提⋯佢系装喺一个细杯到,一两口饮完,但个味道浓郁,停留喺𠮶口到几分钟!另外有朋友第一次试印度脆薄饼,甜甜地嘅酱加薄何味酱配呢个饼,觉得好新鲜!老细再介绍我地嗌嘅一道菜叫 spinach with cottage cheese。首先讲个口感,D菠菜好软绵绵,加埋D芝士感觉一流。D菜系辣辣地,食完一啖之后再饮老细介绍嘅mango lassi可以中和番。本来以为系一般嘅羊架/扒上碟 点知拮落去质感好似薯蓉 (应该系压碎咗嘅羊肉),然后食落去口感似食鹅肝咁 兼且系入口即溶 再配埋系面头嘅mint sauce真系超正!佢另外有块洋葱系一齐食嘅,(个人口味) 三样野夹埋个味道+口感都好丰富!本身班朋友谂住唔叫呢个𩠌菜,因为惊有酥味,最后好彩都有叫到!结果完全食唔到酥味!我地都系第一次食咁样煮嘅羊肉𩠌菜咋!然后我们点了两款Naan,即是非常传统的印度薄饼,一份有四大件。这里的薄饼是著名的厨师手制的.。无论是原味或是蒜蓉味,口感都十分烟韧,而且味道香浓,最适合
然后我们点了两款Naan,即是非常传统的印度薄饼,一份有四大件。这里的薄饼是著名的厨师手制的.。无论是原味或是蒜蓉味,口感都十分烟韧,而且味道香浓,最适合配搭餐厅的印度咖哩来品尝!

我哋仲叫咗𠮶butter chicken! 啲鸡本身嫩滑,配埋𠮶酱汁更加系滑上加滑,而且每一口都有牛油嘅香味,好快就清晒!
仲有𠮶pulao rice都唔错!𠮶饭炒得好干爽,粒粒分明,有咬口,唔会黏埋一旧!

总结嚟讲,嘢食好味,招呼周到,值得一试!
2016-08-26