2024-06-17 939 浏览
今次系我第四定第五次食呢间印度筷子,而亦系第一次约家人一起渡过我既生日。记得有一次嚟食既时候,我家姐见到隔离枱食既野系餐牌上系冇架!好奇问隔离点解有呢D咁特别嘅菜式嘅?个男顾客话book枱时要求食Omakase,咁主厨会准备一D特别餐单!趁住生日想尝试新嘢嘅念头,所以我都叫老板要求食Omakase😂😋。果日好大雨,我去到餐厅就见到店员已经准备好一张长枱,果位靓仔侍应亦示意我呢张枱系我book嘅六位,虽然我英文唔系咁好,但店员亦记得我之前嚟过几次同我微笑点头。地方唔系好大,所以我哋都占咗好大位置坐位。坐左阵侍应就送上一小篮小食(papadums)每枱都会送既小食,虽然系印度菜,但餐牌也有泰式食物。屋企人未到齐,我妈咪就order 左个鸡同牛肉串烧食住等。又叫左杯mango lassi试下😋,酸酸甜甜好好饮,仲叫左两杯啤酒添。话明系食Omkase ,但系妈咪就直接order😂。冇耐侍应就上左第一道菜,系烧鸡配泰式青木瓜沙律每两位一碟share。烧鸡在切开1/4的每人有两件,鸡肉烧得好香,外脆内软啱啱好肉嫩多汁!沙律酸酸甜甜,木瓜爽脆带小微辣,连我姨甥唔食辣都觉得好好食!😋之后就系蕃茄汤,呢碗汤好特别,碗上有一串三粒去咗皮嘅车厘茄,汤清甜微酸外仲有小小茴香嘅味道好特别从未试过。然后就系印度油酥饼,chesse naan ,garlic naan ,plain naan ,芝士naan撕开嘅时候会见到拉丝架😍。跟住就系我好钟意既玛沙拉咖喱羊膝,羊膝肉好淋好香一啲都唔骚。原味naan正好可以点咖喱食,食得好饱口!家姐带左生日蛋糕俾我兴祝生日,厨师仲出嚟同我影相添,蛋糕送上时侍应特登播咗首生日歌同我庆祝😂!
玛沙拉咖喱羊膝
Chesse  naan,  garlic  naan
印式油酥饼
烧鸡配泰式木瓜沙律
2024-06-14
等候时间
1 分钟 (堂食)
用餐时段
庆祝纪念