2024-08-06
Carat Fine Indian and Mediterranean Cuisine位于尖沙咀宝勒巷,为食客呈献精心烹制的印度及地中海风味料理。无论正式宴会或轻松聚会,CARAT都是品味美食嘅理想之选🥰🥰🥰😆😆😀😀🐥招牌天多里乳酪香料烤鸡半只🐥 $148不愧为招牌之作,鸡肉嫩滑,香料味相当浓郁,熟悉嘅感觉,系传统又经典嘅印度特色烤鸡🥔大厨全素小食拼盘🥔 $248共有4款特色小食,每款有2件:焗茅屋芝士球,芝士酿蘑菇,薯仔酿青椒,杂菜果仁芝士饼卷。特别喜欢焗茅屋芝士球,质感有啲似硬豆腐,带香浓芝士味,芝士爱好者一定好钟意🐑秘制马沙拉香料菠菜咖哩慢煮羊肉🐑 $158加咗菠菜嘅马沙拉咖哩香浓而幼滑,羊肉尽情吸收咖哩香气,仍保有羊肉自身香味,同咖哩好夹,配naan 或印度长米饭都系上佳嘅好选择🐏乳酪番红花薄荷羊肉香饭🐏$168今次无叫到naan, 因为见到呢个相当具特色嘅印度香饭。香饭拌有各款香料及黄姜,呈金黄颜色,羊肉份量畀得大方,搭配乳酪酱,系一款可以encore 啲淀粉质之选Carat Fine Indian and Mediterranean Cuisine地址:4F, 盈丰商业大
🐥招牌天多里乳酪香料烤鸡半只🐥 $148
🥔大厨全素小食拼盘🥔 $248
🐑秘制马沙拉香料菠菜咖哩慢煮羊肉🐑 $158
🐏乳酪番红花薄荷羊肉香饭🐏$168
地址:4F, 盈丰商业大厦6-8A Prat Ave, Tsim Sha Tsui
#香港印度餐厅 #香港必吃餐厅 #香港美食 #尖沙咀美食 #尖沙咀吃什么 #香港地道印度菜 #地道咖喱 #印度咖喱 #香港印度菜 #香港印度咖喱 #印度烤饼