2017-10-20
之前已经来过高兴一次,初头没有抱太大期望,来到见到整个餐厅环境好得意,以怀旧做主题,提倡happiness, D野食又几好食。寻晚朋友即兴约食夜晚,又难得可以约到三个人,可以叫多D唔同既野试。因为我比较迟收工,来到高兴,另外两个朋友已到了,同埋已叫左个蕃茄肥牛乌冬食紧,分量都几多,而且蕃茄汤底好浓另外朋友见网上评论推荐地中海香草焗原条鲈鱼,用粗盐焗,锁住D肉汁,所以鱼肉好嫩,好juice,有淡淡的香草味, 不用点酱都已经好够味, 果然无拣错。另外还叫左一个香港style肠, 这个肠不会太咸,有d咬口,唯一不足之处就是煎得太油,如果可以改善,就会好好多。因为没有叫其他主食,就点多个饱肚少少既黑松露酱粗薯条, 薯条很脆,但是稍微炸得干左d, 除左黑松露酱之外,还很贴心地附上茄汁,值得一赞。饭后甜品食柠檬酸忌廉枫糖pancake, 柠檬煎过之后很酸柠檬皮带苦,pancake口感比较韧,不是松软果种,不过不失。饮品叫了抹茶latte 和焦糖马奇朵,卖相不错,味道正常。
饮品叫了抹茶latte 和焦糖马奇朵,卖相不错,味道正常。