2018-03-23
由中环向上山既方向行,会发现有好多横街窄巷而系呢啲地方入面,其实有好多隐藏美食等住发掘另一半话想试下正统啲既炸鱼薯条小弟当然立即行动揾餐厅啦呢间系条斜路既中间,小心行过一入去餐牌已经忘记哂啦有免费机打当然打左先啦虽然比人话左2句😰😰首先要个纽西兰肉批黎当前菜批身松脆,一切开,好香既肉味飘出黎仲有蘑菇片增加口感虽然有跟到一细兜茄汁,但系已经够哂味,一啲都唔需要再外加汁酱两个人,虽然系打算一人一个主食,到最后都系小弟食得最多我拣左个纽西兰羊肉芝士汉堡牛肉做既汉堡就食得多,羊肉就真系第一次羊肉入口时,香骚味即刻一涌而上用左少少黑胡椒碎同盐,有少少果甜既蓝莓酱新鲜既薄荷叶为成个包缓和多余既羊腥味仲有块半溶状态既芝士,再放入去一个烘到外脆内软既汉堡入面连微细位都做得好好另一半当然要履行佢既目的啦试下有少少辣既泰式冬阴功炸鱼薯条一见到块鱼柳,哗!仲大个过我只手掌🙈🙈所谓冬荫功系洒系面既调味粉,而唔系一碗汤虽然系粉状,但仍然有好重冬荫功既酸辣香味~炸鱼就咁睇落好似好硬身,但系切落去已经感觉到佢既松脆,炸到咁脆,鱼肉仍然保持鲜嫩,再加上调味粉既工用,又够香又带少少辣薯条选用超粗身,一咬落去,入面热辣辣
而系呢啲地方入面,其实有好多隐藏美食等住发掘
另一半话想试下正统啲既炸鱼薯条
小弟当然立即行动揾餐厅啦
呢间系条斜路既中间,小心行过
首先要个纽西兰肉批黎当前菜
批身松脆,一切开,好香既肉味飘出黎
仲有蘑菇片增加口感虽然有跟到一细兜茄汁,
但系已经够哂味,一啲都唔需要再外加汁酱
两个人,虽然系打算一人一个主食,
到最后都系小弟食得最多
我拣左个纽西兰羊肉芝士汉堡
牛肉做既汉堡就食得多,羊肉就真系第一次
羊肉入口时,香骚味即刻一涌而上
用左少少黑胡椒碎同盐,有少少果甜既蓝莓酱
新鲜既薄荷叶为成个包缓和多余既羊腥味
仲有块半溶状态既芝士,再放入去一个烘到外脆内软既汉堡入面
连微细位都做得好好
另一半当然要履行佢既目的啦
试下有少少辣既泰式冬阴功炸鱼薯条
一见到块鱼柳,哗!仲大个过我只手掌🙈🙈
所谓冬荫功系洒系面既调味粉,而唔系一碗汤
虽然系粉状,但仍然有好重冬荫功既酸辣香味~
炸鱼就咁睇落好似好硬身,但系切落去已经感觉到佢既松脆,炸到咁脆,鱼肉仍然保持鲜嫩,再加上调味粉既工用,又够香又带少少辣薯条选用超粗身,一咬落去,入面热辣辣既薯蓉咇哂出黎
下次黎开中环,可以再行上去食一份