「新北江商场」聚集咗天水围区嘅各路名吃,而「乐湖刀削面」就系其中一间! 呢间刀削面铺系由一对夫妻共同经营,虽然环境较为一般,但佢嘅刀削面做得好出色,即叫即场削,每条面都削得好均匀,口感扎实有劲道,爽滑烟韧,软而不淋! 另外价钱都唔贵,四五十蚊一个餐,跟一碗面食同一杯饮品,CP值高! 🧡热拌东坡肉刀削面($53)东坡肉好大旧,肥瘦相间,焖得好淋,入口即化!热拌刀削面有少少辣,味道偏甜,适合唔系好食得辣嘅朋友仔~ 🧡麻辣鸡扒刀削面($49)鸡扒同刀削面系分开上,鸡扒同刀削面都可以选择辣度,我就两样都拣咗微辣~上到嚟先发现原来微辣都好辣,个辣味系会不断叠加上去,越食就越辣,越食就越麻!呢款嘅辣同热拌刀削面完全唔同,偏蒜葱香,食落超惹味!食到辣嘅朋友仔一定要试下~

🧡热拌东坡肉刀削面($53)

🧡麻辣鸡扒刀削面($49)