2022-09-14
在荃湾地铁站附近新开了一间卖台式饭团的店舖,重要的是它有超•级•多口味选择🔥分别有啖啖肉系列、海鲜饭团系列、咸蛋黄系列和芝士饭团系列~听个名已经好吸引,真系实有一款岩自己口味😚-🎈芝士鳗鱼饭团 $46即叫即整❤️拎到返屋企食都仲系热辣辣~虽然就咁睇价钱可能会觉得有啲贵,但真系物超所值😎份量超多,基本上一个女仔其实食半个左右已经好饱,同埋馅料丰富,全部都系紫米包住,属于淀粉质所以都会比较饱肚!里面馅料除左系有芝士鳗鱼之外,仲会有油炸鬼、肉松、火腿等😌超满足!-🎈广岛黑椒猪扒饭团 $38呢款黑椒味相对重一点!食落会有少少辣辣地咁好惹味!同埋里面加了生菜丝,感觉好似健康啲😂(但其实又唔系哈哈因为里面有沙律酱)🤣-🎈烧仙草奶茶大满足 (少糖) $33真心好满意😍因为里面系有齐哂所有的配料,包括仙草、珍珠及椰果😙劲有咬口!-🎈鸭屎香柠茶 $36好refreshing的柠檬茶😆正常发挥~-🔸阿杏饭团📍荃湾青山公路荃湾段210号富华中心1楼1A-B号舖
🎈芝士鳗鱼饭团 $46
🎈广岛黑椒猪扒饭团 $38
🎈烧仙草奶茶大满足 (少糖) $33
🎈鸭屎香柠茶 $36
好refreshing的柠檬茶😆正常发挥~
🔸阿杏饭团
📍荃湾青山公路荃湾段210号富华中心1楼1A-B号舖