2017-11-15 1203 浏览
长沙湾小店多, 突然想食寿司但又唔想食连锁果D平价寿司, 所以今次经过呢间师传即叫即整既寿司外卖专门店买外卖寿司食~小店有唔少企位比客人企系到食, d枱都几清洁干净, 有外卖餐具同豉油WASABI等客人自助形式咁用。小食有唔同炸物、日式小食或者玉子烧等, 我就拣左蟹柳玉子烧!蟹柳玉子烧 $30三十蚊就食到玉子烧, 拎上手还温热呢, 蛋卷得实净唔会一夹就散, 切得较细份, 每份都有唔少蟹柳丝同埋充足既沙律酱, 咁既配搭一定好味~鱼生饭 $58鱼生饭有各种价钱, 最平系我呢个鱼生饭, 想食鱼生片装刺身果d可以叫再贵少少, 但最贵好似都系百一二蚊, 因为我最中意系食三文鱼XD呢个就已经好岩我~睇住师传将饭装满胶兜, 装得满满的, 再铺上三文鱼粒。饭因为即刻装所以系温暖, 饭用左日本米所以几黏口, 以醋调过味但唔会过度, 微微既醋酸令人食欲大增呢!面既三文鱼粒颇为厚肉, 近方块形状增添咬口, 食落好新鲜。因为母亲大人想食沙律所以我就叫埋, 细既三四十蚊有得拣款, 我拣左个大, 原来真系劲大! 青瓜丝塞满盒, 再放上鲜甜蟹柳丝同大量蟹籽, 沙律酱两大碗另上方便唔会变坏, 如果朋友想party叫呢

蟹柳玉子烧 $30

三十蚊就食到玉子烧, 拎上手还温热呢

鱼生饭 $58

睇住师传将饭装满胶兜, 装得满满的, 再铺上三文鱼粒。

面既三文鱼粒颇为厚肉, 近方块形状增添咬口, 食落好新鲜。

青瓜丝塞满盒, 再放上鲜甜蟹柳丝同大量蟹籽, 沙律酱两大碗另上方便唔会变坏, 如果朋友想party叫呢个share都仲得~

其实我见佢有唔少package系寿司刺身拼盘黎, 不过系比多人份量, 如果同班朋友叫外卖黎share都唔错。