2012-11-03
医院大楼九楼饭堂, 话耐唔耐, 话短唔短 , 都食左四个年头好唔好食, 真系要睇彩数, 同一样o既送菜, 唔系次次一样水准唔同时段去食, 又会有唔同味道 , 除左车仔面系日日如是 ~平时忙住返落去做野, 多数都系食自选两送饭, 跟汤或热饮,多少少时间o既, 会叫厨师推介 , 有西式饭或意粉, 都会有焗饭最少机会食到o既就系即叫即炒, 又要 12:15pm 后先有得叫,叫左又可能要等好耐, 基本上无乜边日可以有时间慢慢等难得今日时间许可, 即叫即炒o既选择又几合口味, 紧系贵 d 都无所谓 , 叫左个黑椒鸡丝炒意粉, 慢慢食慢慢叹大约等左十分钟, 新鲜热辣镬气十足o既炒意粉有得拎喇,份量分分钟比茶餐厅出品还要多, 配料足味道仲好好,黑椒味系黎自黑椒碎而唔系随便调个黑椒汁草草了事 , 鸡肉在所难免的带著可以接受o既雪藏味, 香口入味,配菜有芽菜, 韮菜, 洋葱, 爽口清新, 为意粉添上更佳口感意粉o既软韧度控制得好好, 幼身有嚼口, 系众炒粉面中最出色因健康为由 , 每个餐都会跟一小碟菜 , 今日食椰菜 ,冻冰冰的 , 我个人钟意捞埋落个炒意粉度食 ~ 另外即叫即炒包一杯热饮, 可以拣汤
平时忙住返落去做野, 多数都系食自选两送饭, 跟汤或热饮,
叫左又可能要等好耐, 基本上无乜边日可以有时间慢慢等
难得今日时间许可, 即叫即炒o既选择又几合口味,
紧系贵 d 都无所谓 , 叫左个黑椒鸡丝炒意粉, 慢慢食慢慢叹 大约等左十分钟, 新鲜热辣镬气十足o既炒意粉有得拎喇,
份量分分钟比茶餐厅出品还要多, 配料足味道仲好好,
黑椒味系黎自黑椒碎而唔系随便调个黑椒汁草草了事 ,
鸡肉在所难免的带著可以接受o既雪藏味, 香口入味, 配菜有芽菜, 韮菜, 洋葱, 爽口清新, 为意粉添上更佳口感
意粉o既软韧度控制得好好, 幼身有嚼口, 系众炒粉面中最出色 因健康为由 , 每个餐都会跟一小碟菜 , 今日食椰菜 ,
冻冰冰的 , 我个人钟意捞埋落个炒意粉度食 ~ 另外即叫即炒包一杯热饮, 可以拣汤, 冻饮就要加 $ 2,
我多数饮冻柠茶或冻柠蜜 , 味道调得唔错, 仲好够柠檬片 ## 医院有供应包装辣椒油辣椒酱, 想惹味d 可以自己去加
不过我觉得呢个黑椒味己经够晒香浓, 平时有 d 都唔错o既
例如 : 雪菜肉丝炒米, 鱼香茄子米线 , 三丝炒濑粉等等