2019-11-10
平时钟意食薄pizza ,今次就拣左间系湾仔好多外国人去食既pizza 店。佢啲pizza 系即叫即烤,身处店入面可以睇晒由pizza 皮至焗pizza,pizza 出炉既全过程。加上入面啲waitress 笑容满面更加分😗 .Soppessata piccante - 因为未食过我地入到去问waitress 有无pizza 好介绍,佢就介绍左我地食呢个招牌pizza,因为佢话辣,我怕太辣就叫左佢整小辣,虽然佢即叫即整但都唔会等得好耐,大概15-20分钟就上左碟了,pizza 好薄,你见到佢个边边系会有小小浓浓地,证明佢系真系放入个火炉入面焗咁😂好钟意食佢个ham,咸咸地配埋佢个辣酱味道综和返食完会想再食多块~不得不提佢个橄㰖好好食,平时我系唔食既因为觉得好难食,但听到朋友话好食我都试左一粒食完仲会揾多粒黎食,从此我对橄榄改观了😂 .Chopped salad - 有温泉蛋,煮得刚刚好,同啲菜好新鲜,仲有橄榄😂系一个好好既前菜Cremini mushroom - 因为食完个pizza 太好食想再食多个pizza, 见到隔离个枱外国人食呢个mushroom 食得咁滋味,就跟佢地叫多左一个
Soppessata piccante - 因为未食过我地入到去问 waitress 有无pizza 好介绍,佢就介绍左我地食呢个招牌pizza,因为佢话辣,我怕太辣就叫左佢整小辣,虽然佢即叫即整但都唔会等得好耐,大概15-20分钟就上左碟了,pizza 好薄,你见到佢个边边系会有小小浓浓地,证明佢系真系放入个火炉入面焗咁😂好钟意食佢个ham,咸咸地配埋佢个辣酱味道综和返食完会想再食多块~不得不提佢个橄㰖好好食,平时我系唔食既因为觉得好难食,但听到朋友话好食我都试左一粒食完仲会揾多粒黎食,从此我对橄榄改观了😂 .
Cremini mushroom - 因为食完个pizza 太好食想再食多个pizza, 见到隔离个枱外国人食呢个mushroom 食得咁滋味,就跟佢地叫多左一个,呢个个味道就淡啲,但啲菇味好出,钟意食淡味啲既朋友可以叫呢个😊 .