呢两日天气终于冻返d喇🌀好想食d暖笠笠嘅野☺️经过见到呢间串烧小店个menu有超多菜式选择,仲要系较少见嘅港式串烧🇭🇰忍唔住要入去试下先😊一坐低老板娘好快就比个QR Code我地落单,虽然系即叫即烧,但我地等咗唔系好耐就上菜了👏🐂皇牌牛脷心 ($38/串) - 质感十分爽口,弹牙易咬开,而牛脷上面落咗唔少孜然粉,牛味浓得黎又够惹味,果然系皇牌必食之选👑 👍🏻🐤烧鸡软骨 ($28/2串) - 烧得好香口又够脆,每粒都好大粒,充满咬口,好似我呢d软骨控一定会食得好开心😺🐑烧纽西兰羊架 ($85/2只) - 羊架比想像中大件,咬落肉质软焾juicy,羊味香浓而且啖啖肉,肥膏亦唔多,食得好滋味😋🍆惹味蒜蓉烧茄子($38/条) - 超级大条嘅茄子上面铺满唔少孜然粉同蒜蓉,仲加有少少辣味,闻到都已经觉得惹味😍茄肉烧到软嫩多汁又够入味,口感丰富,食到好满足💜🐡烧超惹味鸡泡鱼干 ($48/份) - 甜甜地嘅条状鱼干烧得较干身,咬落好有嚼劲,点埋沙律酱味道更升华,食唔停口❤️🌽墨西哥粟米 ($32/2串) - 老板娘亲自推介比我地嘅墨西哥粟米系今餐最大嘅惊喜😇看似简单嘅烧粟米上面放咗大量芝士粉,但每啖都充满

皇牌牛脷心 & 烧鸡软骨

烧纽西兰羊架

惹味蒜蓉烧茄子

烧超惹味鸡泡鱼干

🌽墨西哥粟米 ($32/2串) - 老板娘亲自推介比我地嘅墨西哥粟米系今餐最大嘅惊喜😇看似简单嘅烧粟米上面放咗大量芝士粉,但每啖都充满浓郁嘅粟米甜味同芝士咸香味,好易咬而且完全无粟米渣,口感细滑,非常高质,惊喜度有💯😻

墨西哥粟米

🥪烤牛奶甜包 ($15) - 方包本身烤得好香脆,连同包面上大量香甜嘅炼奶,砂糖同黑芝麻一齐食,味道好夹,为呢餐丰富嘅晚餐画上完美嘅句号🫶🏻

烤牛奶甜包

当晚餐厅只有1-2个店员,但喺full house嘅情况下上菜速度仍然好快,食物够热又保持到水准唔马虎,期间仲见到有唔少外卖单呢😳以呢个价钱有如此质素,真心觉得胜价比高🥳钟意食热辣辣串烧嘅朋友仔不防一试😉
2022-12-01
皇牌牛脷心 & 烧鸡软骨