2021-11-30 397 浏览
今日放工,同事约我去观塘裕民坊YM²商场啱啱11月初新开 既黄埔【咏藜园】元祖店 旗下新品牌餐厅食饭,呢间餐厅喺3楼平台,平台布置得好靓好有圣诞气氛,直行到尾就见到呢间饭店。呢间饭店小菜系「即叫即蒸」,我哋各人点了个套餐,另加一蝶𧐢饼和2支饮品。💫 河虾蒸滑蛋蒸蛋食得多,好少饭店有用 河虾蒸,餐牌上写可以免费加酒,不过我哋想试原味多啲。蒸蛋好滑有蛋味,加上河虾,食落好有口感。💫 马蹄蒸肉饼肉饼香软多汁,用嚟𩠌饭真系啱哂,好好味。💫 蚝饼蚝饼一向都系我至爱,呢碟蚝饼 份量啱啱好,好有镬气,入口好脆,蚝仔好新鲜,正👍💫 木瓜雪耳汤 (餐汤)好啱干燥季节 滋润吓,啖汤好清甜,今天气凉凉地,饮碗平民燕窝渴,最暖笠笠。💫 支装饮品饭店内有不同饮品供应,我哋健康一族,当然系拣鸿福堂啦🙂

💫 河虾蒸滑蛋

💫 马蹄蒸肉饼
肉饼香软多汁,用嚟𩠌饭真系啱哂,好好味。

💫 蚝饼

💫 木瓜雪耳汤 (餐汤)

💫 支装饮品
饭店内有不同饮品供应,我哋健康一族,当然系拣鸿福堂啦🙂