2022-04-10
🍙阿杏饭团🍙📍:湾仔轩尼诗道263号新轩尼诗大厦地舖⏰:11:00am-8:00pm人气台湾饭团店 之前喺尖沙咀食过 今次系我2次造访 佢哋嘅业务扩张得非常之快 开到港岛都有分店🥰 店铺空间比较细 但系店内有唔少既打卡位🙈📸 堂食只系得企位 主要做外卖🥡店舖主打馅料丰富嘅饭团 饭团系用紫米做 好特别亦比较健康 食落口更加好味😚 店员好贴心帮我切开 方便同屋企人share食!店舖枱面有一次性手套、纸巾比大家攞 佢哋嘅外卖袋都好特别🙌🏻 好友台式嘅风味!芙蓉咸蛋饭团 💰33呢款系人气指数5**嘅饭团 真系必食之选🙈咸蛋味充满咸香 呢个款式里面有油炸鬼 配搭埋生菜、肉松同菜甫 令到个饭团更加有层次 每一啖都好丰富🙈奈良黑椒鸡扒饭团 💰38黑椒鸡扒肉质嫩滑 好厚肉 食落口啖啖肉 黑椒味重 同鸡扒非常之夹 材料非常之丰富 里面都有油炸鬼、生菜肉松同菜甫 紫糯米好烟韧 食落口比较健康!四季春 💰21茶味比较清香 但系稍为有少少淡 不过夏天饮好解渴!
📍:湾仔轩尼诗道263号新轩尼诗大厦地舖
⏰:11:00am-8:00pm
芙蓉咸蛋饭团 💰33
奈良黑椒鸡扒饭团 💰38
四季春 💰21
茶味比较清香 但系稍为有少少淡 不过夏天饮好解渴!