2022-02-23
仲记得每次经过吃茶三千门口嘅时候,有阵浓浓嘅茶香🤤 因为吃茶三千放咗特制萃茶机,可以见到店员会即席现埸萃茶,冲泡饮品,所以要等耐少少,不过值得😋 而且啲茶叶都系来自台湾👏🏻 最近做紧慢熟浓芋, 所以我嗌咗一杯芋头饮品。芋头国王珍珠奶茶 $42咁我呢杯就系用咗「凤眉红茶」同皇家厚奶,睇住店员萃茶,红茶茶色呈橙红色,配埋厚奶,红茶味好浓,唔会似平时有啲预先冲好嘅红茶,啱晒钟意茶浓之人🥰 加上我自己最钟意嘅大甲芋头芋泥同大珍珠,芋泥好滑,有芋粒,唔算太甜; king size 珍珠弹牙🤓玉露青柠 $32 (加纤玉菓子$4)朋友就拣咗杯fresh d嘅饮品😜 玉露茶香,更有少少奶香味咁,配埋青柠原汁,酸酸甜甜,清新又开胃🤤 另外,店员推介咗纤玉菓子,低卡又唔会好甜嘅菓子,同青柠好match, 令成杯饮品更丰富😆其实佢哋除咗有固定饮品外,客人仲可以自由选择要咩茶同配料👍🏻
芋头国王珍珠奶茶 $42
玉露青柠 $32 (加纤玉菓子$4)