2023-04-16
喺铜锣湾简简单单想食个面,可以试吓呢间《拾味正宗刀削面馆》💛呢间小店食客十分多,闲日嘅夜晚7点左右都座无虚席。 食客仲可以亲眼欣赏倒师傅仔现场刀削面嘅技术,见住佢将一大旧面团人手一片一片削入汤锅内,好好睇🤩😂呢度嘅面类有热汤类、冷面类、热拌类,除咗刀削面之外,仲可以拣拉面、米线或者年糕,另外仲有菜饭套餐可供选择,滋味小食嘅种类都非常之多👍🏻虽然咁多选择,但系俾师傅仔嘅功架吸引咗,我同朋友都决定要食返碗刀削面🤩每张台上面都有个QR code俾食客落Order,而且自助落单可以选择嘅细项都非常之多,例如麻辣类可以选择辣度、需唔需要走葱走芫荽、热拌类可以选择多少担担酱等等👍🏻麻辣金钱肚猪颈肉刀削面 $70刀削面烟靭,汤底清甜。汤面同𩠌分开上,保留返麻辣酱汁嘅味道,金钱肚同猪颈肉爽口弹牙,配合麻辣酱汁几惹味。中辣嘅辣度属一般,我觉得可以叫大辣😆 东坡肉猪颈肉热拌刀削面 $73热拌刀削面系拌四川担担酱,我选择咗多酱🤩 东坡肉系半肥瘦嘅千层猪腩肉,劲大旧劲好味😍 热拌类嘅猪颈肉比较大片,一样爽口弹牙。温泉蛋 $12虽然佢写温泉蛋,其实佢系溏心蛋😂入味,流心蛋黄质感啱啱好,可以媲美拉面店嘅温泉蛋😋叫
麻辣金钱肚猪颈肉刀削面 $70
刀削面烟靭,汤底清甜。
中辣嘅辣度属一般,我觉得可以叫大辣😆
东坡肉猪颈肉热拌刀削面 $73
热拌类嘅猪颈肉比较大片,一样爽口弹牙。
温泉蛋 $12
虽然佢写温泉蛋,其实佢系溏心蛋😂
入味,流心蛋黄质感啱啱好,可以媲美拉面店嘅温泉蛋😋
叫主食可以有饮品优惠,我哋叫咗冻柠水同冻柠茶,各+$8🥤
人均消费$85,份量多好抵食🫶🏻真正良心小店💛