2021-03-13
有时比较忙冇时间坐低两个钟食午餐,食包就系一个好选择。今日想介绍中环利源东街嘅「Toasted Deli」,呢间餐厅系由外籍人士经营。去到𠮶时都11点,点知店员同我地讲全日都可以食早餐,仲有沙律同酒同饭等。不过佢啲包出名啲,早餐下次再战!本身谂住拎返去食,但系店员系即时整,建议我哋即时趁热食食。佢呢到有少量位堂食。古巴午夜 Cuban midnight $80有12小时慢煮猪肩肉、火腿、埃文达芝士、腌青瓜、芥末、蛋黄酱。个包香脆,啲肉比平时嘅猪多汁同嫩,加埋大大块芝士好正。慢烤牛肉 slow roasted beef $90有12小时慢烤牛肉、生菜、焦糖洋葱、烟芝士、辣根。啲牛肉因为系慢煮,所以外焦内嫩,唔鞋口。加埋啲菜同佢地嘅酱好夹。四只尼泊尔饺子 4 pieces Momo x2 (+$30x2) 有斋薯仔饺子,猪肉饺子同埋牛肉饺子。食落多汁,仲可以点佢地嘅橙色酱,个酱有啲香料味。
古巴午夜 Cuban midnight $80
慢烤牛肉 slow roasted beef $90