2022-11-03 1071 浏览
8:00行到过嚟一堆人喺度等外卖,好彩等两张枱就可以入,不过都等咗半个钟🌟麻辣牛腩刀削面$49送豆浆牛腩系另上嘅,刀削面见到厨师系即整,所以都要等一阵,不过上菜都算快。刀削面口感烟韧🤩,每一条都好弹牙,配埋牛腩汤底好浓味,劲正!卖相唔辣嘅牛腩好大旧,因为之前都食过好大旧,卖相唔得嘅,所以潜意识觉得唔好味、一定会好un! 点知点咗个汁摆入口好惊喜😶‍🌫️😶‍🌫️牛腩一啲都唔韧,而且好软身、煮到好入味,个麻辣汁真系好似食紧烤鱼𠮶种好香嘅麻辣味! 真系估佢唔到超好味又开胃!个汁底下仲有啲生蒜蓉同葱,夹埋一齐食真系超Juice😍味蕾上嘅满足💯真系太后悔而家先发现原来咁好味😋以后会多啲嚟帮衬!食过呢间之后你绝对唔会再想食旁边𠮶几间面🤣味道争太远啦!🌟热拌五香牛肉刀削面$53送豆浆除咗汤面好好食之外,原来拌面都一样咁好食😋一上枱见到啲牛肉已经觉得好正!入口软,不过味道就偏淡!然后牛肉旁边个橙色嘅酱有啲似面豉酱,又有啲似豆瓣酱嘅味道,咸咸地几香,当你捞晒成碗面之后食落去个味道比较淡,只系食到香油味,对比汤面🍜,热拌面有啲失色!总括而言:真系几抵食,40几蚊就有一个套餐而且仲要啲肉性价比好高!值得再嚟💯🔍

🌟麻辣牛腩刀削面$49送豆浆

真系太后悔而家先发现原来咁好味😋
以后会多啲嚟帮衬!

食过呢间之后你绝对唔会再想食旁边𠮶几间面🤣味道争太远啦!
麻辣牛腩

🌟热拌五香牛肉刀削面$53送豆浆

热拌牛展刀削面

🔍#NSEAT_天水围

#hkig #hk #hkfoodie #foodie #foodpics #foodphotos #foodblogger #instafood #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #食好西 #香港美食 #相机食先 #吃货 #天水围美食 #天水围 #刀削面
2022-10-29
麻辣牛腩