2019-03-01 75 浏览
同事牛一,收得早就即兴去附近食个西餐同佢庆祝吓。应该因为系平日同时间尚早嘅关系,等一阵就有位。寿星仔拣咗食BBQ猪仔骨同西式云呑落完单,侍应即刻送上三款暖暖哋嘅面包,自己觉得最好食系牛角包,唔会好油腻。BBQ猪仔骨一大份成份上,要自己分,一人有三条骨。平时啲猪仔骨会烧到好干,靠面𠮶汁等你平衡返,易啲入口。但今次嘅猪仔骨,切开系有肉汁嘅。再加埋肉面𠮶汁,酸酸辣辣,非常惹味。跟猪仔骨嘅唔系普通嘅薯条,系炸蕃薯条,甜甜哋,比起薯条冇咁易饱,同个猪仔骨都几夹。云呑啲皮唔会太厚,𠮶忌廉汁味道啱啱好,唔会好浓好咸,所以会食到云呑入面啲苋菜馅嘅味道。食物份量都多,所以两个人食啱啱好。环境都几舒服,同寿星仔食完仲可以倾吓计。下次一大班人嚟,可以试多几款嘢食!

芝士苋菜云呑伴香草忌廉汁
2019-02-25