2017-05-23 290 浏览
做左成日野,收工唔系食野姐?!于是就同同事们一齐黎左呢间糖水舖食宵夜。一行6人每人叫一款。超级三兄弟(朱古力软雪糕,朱古力奶冻,朱古力心太软)三种唔同质感又有唔同浓度嘅朱古力甜品。三者都非常够朱古力味。虽然心太软系要趁热食,但系会放系最后先食,因为呢个系三者之间最浓郁,所以会盖过另外个两只甜品。杨枝甘露绵绵冰+云呢拿软雪糕好足料,芒果大大嚿Baileys 绵绵冰 放入口就有好香嘅Baileys 酒香,加埋其他配料,成个口感丰富左。唔觉唔觉就食哂啦芒果爷爷真心觉得呢个食完真系好透心凉,除左因为佢有一圈嘅软雪糕同大大粒芒果之外,底层亦有由椰子水做嘅啫喱,(虽然本人觉得质感似大菜糕多啲)芒果小丸子 + 3.6 牛乳奶冻料多,但夹埋啲芒果汁个奶冻就变左无味。芒果小丸子+河粉有差唔多嘅大半个嘅芒果,河粉做得好滑。
做左成日野,收工唔系食野姐?!

超级三兄弟

超级三兄弟(朱古力软雪糕,朱古力奶冻,朱古力心太软)

杨枝甘露绵绵冰

芒果爷爷

芒果爷爷

芒果小丸子+3.6牛乳奶冻

芒果小丸子 + 3.6 牛乳奶冻
料多,但夹埋啲芒果汁个奶冻就变左无味。

芒果小丸子+河粉
有差唔多嘅大半个嘅芒果,河粉做得好滑。
2017-05-11
$35 (宵夜)
超级三兄弟
  • 芒果爷爷