收工被为食同事拉著去试非洲菜😋!因为佢诚意既介绍,讲到好鬼好食,两个为食鬼👻就紧系去食啦!餐厅位于重庆大厦,行到中间上楼梯一层转向右手边行,再向左边一望就见到餐厅,有不少食客慕名而来,老板娘热情❤️的招待我们,刚巧有两个高卡位,其余的位置都已经满座,记得预先订位以免摸门钉。🔅烧烤酱烤鸡刈包Grilled Chicken Bac$88笔者一向都喜爱食刈包,软绵绵又雪白,带上少少面包甜味,用上非洲腌料鸡丝、红萝卜丝、三色椒、酸菜,酸酸甜甜,非常开胃,而且伴上食用干花,吸睛之余肚仔亦得到满足。🔅蒜香薄饼 Garlic Nann Bread $45蒜香🧄扑鼻,烟烟韧韧,饱肚之选。🔅炸鱼墨西哥薄饼(3件)Deep fried fish Taco$148即炸鱼条热辣辣,吱上青柠汁,配上沙律酱和紫椰菜,酸酸甜甜的,跟墨西哥饼很夹!即场食最好!🥛🍫非洲特浓可可朱古力老板娘请我地饮左杯佢老公家乡饮品,有特浓朱古力味,唔系沟粉冲架,真系将可可溶左再加上少许炼奶,入面再有果仁味,成杯野饮好浓郁既朱古力,出面饮唔到架!有机会要试下!

🔅蒜香薄饼 Garlic Nann Bread $45
蒜香🧄扑鼻,烟烟韧韧,饱肚之选。

🥛🍫非洲特浓可可朱古力
蒜香薄饼 Garlic Nann Bread