2022-05-15
今晚约咗朋友嚟到尖沙咀嘅古今二食晚餐,之前都book mark左呢间餐厅一排,所以都预先book咗位,嚟到都唔需要排队。到底佢点解咁犀利可以开咗咁多间分店,都想知道系咩料!今次Total就叫咗咁多款食物,觉得佢个寿司薄饼系几特别,另外卷物都系值得推荐,卷物方面我哋叫咗三种唔同嘅卷,分别系彩虹卷、烟花、同埋横纲力士龙虾卷。龙虾卷佢仲有埋条龙虾尾,咁啱得咁桥我就夹中咗个龙虾尾不过佢唔知系唔系煮得有啲太老,个龙虾肉比较硬。彩虹卷我就觉得比较普通,烟花都系几特别嘅海胆炒饭都系其中一个佢推荐嘅菜式,但系我就觉得普普通通,可能因为佢啲海胆唔系咁新鲜,个饭同海胆系两件事,虽然佢有旧海胆摆喺面,但你唔同我讲佢系海胆炒饭,我唔会食得出佢有海胆味。另外都叫咗一个五品海鲜刺身,其中佢嘅海胆真系比较令人失望,佢啲海胆系苦嘅⋯唔知系唔系唔新鲜⋯唔太建议叫呢一个我哋都叫咗个龙卷风沙律🥗呢个就真系几抵食嘅,好大兜,觉得都算OK~佢个酱汁系有少少辣辣地,都值得推荐嘅~杂锦天妇罗来讲佢个份量都比较少,包括坐秋葵,炸虾、紫薯仔,唔会话好值得推荐。牛舌我哋叫咗两份,因为我哋多人,不过佢个牛舌唔系爽嘅,佢系好韧⋯呢个都唔值得
牛舌我哋叫咗两份,因为我哋多人,不过佢个牛舌唔系爽嘅,佢系好韧⋯呢个都唔值得嗌。
总结来讲,比较推荐嘅可能系个龙卷风沙律、寿司薄饼,同埋卷物,卷嘅款式都好多。值得一赞嘅系佢嘅同事都好主动帮手斟茶,见到冇茶嘅时候就会帮手斟。