2020-05-13 494 浏览
喺附近返工,食饭黎黎去去得𠮶三间好食,岚本系其中一间。同事钟意食隔离半岛,讲真,嘢食系非常好,但我自己觉得半岛嘅节奏太快,食嘢有少少压力,有时候想静静地食个饭,俾自己休息吓,我就会黎岚本。香港生活节奏已经快到吓死人,如果食饭都要好急,真心会觉得好大压力😗。呢度嘅餐牌好简单,早餐、午餐、常餐、下午茶,唔会花多眼乱,最适合我呢啲有选择困难症嘅人。而且呢度嘅姐姐会好贴心咁话我知有乜拣:火腿肠仔定餐肉?炒蛋定煎蛋?多士定奶油猪🐽?总之你就算唔识字,都可以喺度食到自己想食嘅嘢(不过唔识字就唔会睇到呢度哈哈哈🤣) !今日黎食午餐,例牌要咗我最钟意嘅葱油鸡扒捞麺🐔!超大块厚鸡扒,嫩滑又 juicy,加上葱油嘅香味,食到停唔到!啲麺嘅软硬度都啱啱好,完全唔知厨师点做到。通常想食奶油猪,要去大家乐下午茶先食到,但喺岚本,早餐或者午餐都有得食!!我钟意又香又脆嘅奶油猪仔,返咗半日工,黎一丝甜甜嘅炼奶,生活就系需要多一点点甜,先有动力撑埋下半日 ❤黎呢区返工几个月,庆幸有呢间小店,照顾咗我一日两餐,真心推介俾大家,不过我有少少私心,希望唔好成日咁多人,因为我唔想等太耐 LOL 😆

葱油鸡扒捞麺
2020-05-12
等候时间
5 分钟 (堂食)
葱油鸡扒捞麺
  • 奶油猪