2023-06-25
带完小朋友去隔离既playhouse玩之后,就同老公食埋个丰富下午茶。店面不算大 ,有高枱有矮枱,加埋型格风装修,约埋三五知己,一住食一边吹水有落bar既感觉虽然食物系以烧为主,但系一啲油烟味都冇。因为本人好钟意食牛舌,咁啱见到厨师炒紧牛舌, 粒粒都胀卜卜 ,就知要试了果然冇令人失望,可以话系近几年食过最好食既牛舌!!!自信既厨师专登无烧到全熟,个心仲有小小红红地,一咬落去口感好爽口,又够厚,啖啖肉超juicy 好满足。餐系跟饭沙律🥗同面豉汤。炒饭用咗日本珍珠米,烟靭,粒粒分明而且一点都不油腻,有少少辣辣地唔话太咸,送肉一流!面豉汤都算正宗日式,够面豉味!安格斯牛扒好有牛味,亦都系烧到唔会太熟,所以仲系好有肉汁,但系又唔会血淋淋。芝士蛋奄列,我形容为流心版嘅玉子烧,食到香滑蛋浆,又唔会话一拎起就会散开, 考到厨师工架鹅肝多士,又系我食过个最出色嘅,我刚全熟嘅一啲都唔腥,肉味浓,配埋中间𠮶块苹果片味道好夹,加上脆脆嘅多士,口感非常正服务态度好好,呢间真系值得推介😄
虽然食物系以烧为主,但系一啲油烟味都冇。
果然冇令人失望,可以话系近几年食过最好食既牛舌!!!
面豉汤都算正宗日式,够面豉味!
安格斯牛扒好有牛味,亦都系烧到唔会太熟,
所以仲系好有肉汁,但系又唔会血淋淋。
服务态度好好,呢间真系值得推介😄