2016-08-09
有次工作需要外出,同事带路话有间西餐唔错,又唔贵,叫我一齐去食。间餐厅属于系内街部分,仲要上商场,唔系太容易发现,但系入到去都几大,而且座位都几有格调,非黑即白,是我的菜。见到Menu有西冷wo,只系128仲连餐汤/沙律,真系唔算贵,但唔知质素如何?我胆粗粗咁叫左黎试~烧汁西冷配薯菜,叫左六成,一上台就见到块扒真系好厚!仲有D烧纹好靓,睇落真系好滋味,口水都流哂出黎一切开见到肉肉红红既肉里层,D血水随之流出黎,一啖咬落去,点知一D都唔韧,而且几有牛肉香,肉汁仲系哂入面,食极都唔腻,真系成块食哂落肚!烧汁甜甜地,唔算一般好甜既烧汁,拎黎吊一吊牛扒既味出黎,效果更好~薯菜虽然唔算煎得好脆,但有少少咸咸地香口,食薯条薯角钟意点茄汁既我都觉得如果斋食都可以接受~粟米萝卜粒煮到好软林,份量都好多,味道不错,软软地几好食!成个菜虽然睇落好少咁,但系食完之后真系好饱肚,单系块西冷扒都咁大块咁厚,好味得黎唔似食空气,下次想食平西餐又有一个推介~
而且座位都几有格调,非黑即白,是我的菜。
我胆粗粗咁叫左黎试~
睇落真系好滋味,口水都流哂出黎
觉得如果斋食都可以接受~
粟米萝卜粒煮到好软林,份量都好多,味道不错,软软地几好食!
厚,好味得黎唔似食空气,下次想食平西餐又有一个推介~