2021-12-29
最近真系冻左好多 终于似啲冬天既感觉🥶 咁冻既天气第一时间你会最想食啲咩?🐑 羊腩煲港式枝竹萝卜羊腩煲好适合呢种天气食 因为羊肉可以滋补身体同御寒暖身 羊腩非常嫩滑 跟配腐乳酱简直一流食完个煲可以加汤做火锅底 羊腩既味道唔会须做汤底又好香😊 之后就可以单点你想食既食材仲有好多火锅酱油配料比你选择🐮 胡炉牛拼盘有齐牛舌芯、安格斯手切肥牛、 极上手切牛颈脊、牛胸爽、霜降牛粒 感觉非常齐全有哂牛既唔同部位 牛味浓口感都好嫩 尤其牛舌芯特别有口感🥰🐮 牛骨髓打边炉我都钟意叫牛骨髓 白皙外表有丰富蛋白质和钙质 而且钟意佢既口感 街边又好似好少可以买到 所以通常火锅店必叫🥖 老友鬼鬼特别推介油炸鬼再加啲鱼滑 脆口得黎浸汤渌一渌口感都好正仲嗌左其他手打丸都好正 牛骨牛汁丸、芝心墨鱼丸都好香浓好爽口 仲有款 手工干贝带子饺 包系饺子入面既带子好鲜味 冰豆腐吸湿食汤底一流 食材整体质素都非常之高 评价非常高👍
🐑 羊腩煲
仲有好多火锅酱油配料比你选择