话说上次同朋友去厚福街H8食完晚饭,路过见到有间意大利嘅Fusion 餐厅,门口见到有水晶蟹又有$10生蚝好吸引,已经相约咗嚟试下。店入面有中国、日本、泰国等唔同主题区域,呢几个打卡位都几靓,仲有几个猫猫造型嘅 cusion 都好可爱㗎。呢度有几款唔同嘅套餐或单点可供客人自由选择。Drink Menu方面都有几多选择,特饮、Mocktail、Cocktail 样样都充满特色好难选择🫢✨生蚝12只 $120上次经过见到呢度嘅生蚝做紧优惠价$10只,我地叫咗一打,生蚝虽然唔算大只,但胜在够生鲜,有海水鲜味,但唔会好咸,肉质鲜甜嫩滑,好抵食。🥩澳洲M5和牛晚宴 $1088✨沙律▪️香烤大啡菇藜麦田园沙律配陈年黑醋汁田园沙律拌上黑醋汁,味道酸酸甜甜好开胃,大啡菇鲜甜多汁配沙律都好夹。✨餐汤▪️法式干邑带子龙虾浓汤大大粒带子味道鲜甜,龙虾汤味道香浓得嚟唔会过咸,饮落Creamy又顺滑。✨小食▪️水晶蟹肉海胆多士水间蟹肉味道非常鲜甜,面层加上鲜甜幼滑嘅海胆配上劲脆口嘅多士,呢个组合冇得输,每食一口都觉得幸福,必点。✨主食▪️四式芝士薄饼批底系脆卜卜嘅薄批,食起嚟冇咁腻,四款唔同嘅浓浓芝士同蕃茄酱,好想一块

✨生蚝12只 $120

▪️水晶蟹肉海胆多士
水晶蟹肉海胆多士

✨主食
▪️四式芝士薄饼
批底系脆卜卜嘅薄批,食起嚟冇咁腻,四款唔同嘅浓浓芝士同蕃茄酱,好想一块接一块咁食。
四式芝士薄饼

✨主食
▪️香煎澳洲M5和牛肉眼扒
和牛肉眼扒都几大块,脂肪分布平均,我地叫咗Medium啱啱好,食落肉质细嫩,牛味香浓又多汁。
香煎澳洲M5和牛肉眼扒

▪️芒果奶冻五重奏
▪️法式特浓朱古力蛋糕
食埋甜品好满足。

✨饮品
▪️乳出惊人(紫薯椰奶)
乳出惊人(紫薯椰奶)

▪️码头古力(特浓朱古力)
码头古力(特浓朱古力)

除咗餐厅本身有打卡位,呢度嘅特饮同样系打卡位,紫薯椰奶同朱古力浓郁得嚟又唔会好甜。
2023-10-30
生蚝
香烤大啡菇藜麦田园沙律配陈年黑醋汁
法式干邑带子龙虾浓汤
水晶蟹肉海胆多士
四式芝士薄饼
香煎澳洲M5和牛肉眼扒
甜品拼盘
乳出惊人(紫薯椰奶)
码头古力(特浓朱古力)