2016-11-07
(不是试食,有疑问可向餐厅查询)H8 开左好多新餐厅,而12楼呢间口啤唔错所以今晚上去试试~7点上到去见已经半满,而且有几张「留枱」,好彩我地早去仲有位比我地~佢地门口位置有bar枱,客人可以去出试酒~ 佢地既手工啤酒价钱都系$68-78,$108仲有2支!真系好抵!而且我觉得几好饮,易入口选择又多~~ 我地直接点左个<Dinner Set for 2>$588+10%~~<头盘> 都有3样!烟三文鱼香芒汁配罗文菜沙律 :-呢个沙律有惊喜!以为系一般沙律酱汁,但原来芒果味浓唔杰身,配上罗文菜十分之新清开胃!三文鱼油脂味香~意大利红茄酱煮纽西兰鲜青口 & 香煎法国鹅肝多士:-鹅肝厚身煎得好香,咬开有脂味,肝味浓,正好配合多士一齐食。-青口够大只,并唔似一般既青口煮完缩水。红茄酱正好作个调味,令青口更惹味,亦令底部既薯泥味道唔会甘单调。<餐汤>意大利素汤(无肉)跟面包条~多菜带微辣,刺激味蕾。<主菜1>选择左半只波士顿龙虾意大利野菌忌廉饭:-龙虾大只似多,而且虾籽亦唔少,令整体龙虾味而浓。龙虾肉鲜甜弹牙,未完成整个晚餐已很满足
7点上到去见已经半满,而且有几张「留枱」,好彩我地早去仲有位比我地~ 佢地门口位置有bar枱,客人可以去出试酒~ 佢地既手工啤酒价钱都系$68-78,$108仲有2支!真系好抵!而且我觉得几好饮,易入口选择又多~~ 我地直接点左个<Dinner Set for 2>$588+10%~~
<头盘> 都有3样! 烟三文鱼香芒汁配罗文菜沙律 :
-呢个沙律有惊喜!以为系一般沙律酱汁,但原来芒果味浓唔杰身,配上罗文菜十分之新清开胃!三文鱼油脂味香~ 意大利红茄酱煮纽西兰鲜青口 & 香煎法国鹅肝多士:
-青口够大只,并唔似一般既青口煮完缩水。红茄酱正好作个调味,令青口更惹味,亦令底部既薯泥味道唔会甘单调。 <餐汤>
意大利素汤(无肉)跟面包条~多菜带微辣,刺激味蕾。 <主菜1>
选择左半只波士顿龙虾意大利野菌忌廉饭:
-龙虾大只似多,而且虾籽亦唔少,令整体龙虾味而浓。龙虾肉鲜甜弹牙,未完成整个晚餐已很满足。忌廉饭唔腻,味道亦唔好会浓抢左龙虾既美味;意大利饭软硬适中, <主菜2>
纽西兰肉眼扒配牛肝菌汁:
-牛扒5成熟,我觉得唔使点汁都够肉味,而且稔身唔带筋,水汁唔错! < 甜品>
沙巴翁酱(貌似雪糕,但不是雪糕)- 口感细滑,唔会太甜,好容易就食晒整粒~我觉得此甜品比雪糕更好食! 最后叫埋杯餐茶,完满的一餐~~
*有加一*
服务:十分有礼,服务亦就到,会主动帮客人换碟、添水。