2024-09-01
好耐冇去行葵芳 多左好多好餐厅~今次就食左日本过江龙吉列猪扒专门店 好有惊喜🥹座位唔算好多 都要排一阵队 不过系好值得等待🥰点完餐之后就开始自己磨芝麻~自己调配自己既猪扒酱✿ 烟肉薯仔沙律 $38 ✿薯仔沙律绵密creamy 食落有薯仔粒同烟肉粒既口感🥔✿ 蟹籽沙律 $38 ✿蟹籽份量好多!! 青瓜清爽 都挂满沙律酱😆✿ 味噌杂煮 $52 ✿猪杂有猪脷同猪大肠 处理得非常好酱汁清淡但冇带有任何腥味 软稔不失肉味👍🏻✿ 特选吉列厚切里肌猪扒定食 $178 ✿每个定食都配有白饭、味噌汤、椰菜丝同渍物 当中白饭同椰菜丝系可以免费任添✌🏻枱面上有猪扒酱同柚子酱for椰菜丝同炸物调味 非常惹味~另外仲有一个每月更新既限定酱 今次我就试左杏仁酱 比猪扒酱淡味d清清地都几特别😆吉列厚切里肌猪扒炸到外皮松脆 炸粉一d都唔厚🐷猪扒系炸之前以低温优煮处理 保住肉汁 睇相都睇到 肉质鲜嫩呈粉红色😍✿ 咖哩吉列长崎鸡扒定食 $188 ✿吉列长崎鸡扒一样出色~ 肉汁丰富 咖哩有别一般日式咖哩 甜味以外仲带有辛味但唔会呛喉 炸蛋非常出色 薄薄炸粉入面蛋黄流心🥚✿ 巨峰提子冰串梳打 $38 ✿✿ 完熟水蜜桃汽水 $
今次就食左日本过江龙吉列猪扒专门店 好有惊喜🥹
✿ 味噌杂煮 $52 ✿
猪杂有猪脷同猪大肠 处理得非常好
酱汁清淡但冇带有任何腥味 软稔不失肉味👍🏻
✿ 特选吉列厚切里肌猪扒定食 $178 ✿
枱面上有猪扒酱同柚子酱for椰菜丝同炸物调味 非常惹味~
吉列厚切里肌猪扒炸到外皮松脆 炸粉一d都唔厚🐷
✿ 咖哩吉列长崎鸡扒定食 $188 ✿