2021-10-14 247 浏览
又到放假食好西嘅时间🥳 今日目的地就系湾仔好多人打卡既 Two Ediots! 闻说佢哋嘅burger好好食,好有特色,所以专程同埋idiot boy去试吓🤪由于位置较偏僻,今日人流唔算多,入到店内见到佢哋嘅signature wall,盏鬼得黎又啱哂打卡🥰钟意食大啡菇嘅我,即时谂都唔洗谂叫咗呢个burger😍 成个包真系劲厚身!佢个菇几大块,有劲多芝士酿系入面,炸过之后锁住晒水份,超juicy😳 一啖咬落去爆晒汁!配菜几fresh,块牛上面有半溶芝士包住,牛汉堡够厚身又松软,一啲都唔鞋唔散,yummy🤤我哋仲加咗个combo A($15),包薯条同汽水,薯条份量都唔少,几钟意佢有薯肉嘅质感🤟🏻而另外我哋仲嗌咗个软壳蟹牛肉burger,真系不得不赞下佢块包,包面软熟,但包底系烘到极脆😳 仲要搽满牛油果蓉,块牛同软壳蟹嘅反差感大,一软一脆,口感好丰富!而个软壳蟹,又系另一个惊喜,佢只蟹仲大过个包,仲要炸到好香口,啖啖肉🤩另外我哋仲加咗个combo B($25),包两只鸡翼同嘢饮,鸡翼炸得热辣辣,十分香脆!而且味道咸咸香香咁,够哂惹味😚个Milkshake本身唔系死甜果种,有淡淡云呢拿同奶

啡菇芝士牛肉汉堡

软壳蟹牛肉汉堡

Vanilla Milkshake
个Milkshake本身唔系死甜果种,有淡淡云呢拿同奶味,奶味就会偏重啲,如果云呢拿味再香啲就更好,而质感唔系好杰,饮落都唔错😌

总括而言,呢间burger店虽然位置较偏僻,细细间咁,但原来卧虎藏龙,入面嘅burger真系好有惊喜😳 特别系个大啡菇burger,有芝士流出黎嘅大啡菇都系第一次食,真系好surprised😍️ 同埋唔好睇佢细细个咁,但够晒厚身,加埋combo set食一定够哂饱😆
啡菇芝士牛肉汉堡
软壳蟹牛肉汉堡