2022-08-24
话说嚟食甜品之前其实已经啱啱食咗个几丰富嘅晚餐,不过正所谓女人有两个胃(其实我应该同牛一样有四个😂),所以就算几饱,甜品嘅话,点都会塞得落嘅😁。打开 menu,好快就决定咗食咩。鲜杂果厚 Pancake 伴玫瑰花酿酱及云呢拿雪糕,顾名思义,pancake 超厚,外貌有啲似梳乎厘 pancake,可能以前引起过误会,所以店家专登喺 menu 澄清呢个唔系梳乎厘。Pancake 松软有蛋香,玫瑰花酱唔太甜,仲有好香嘅玫瑰味,配搭 pancake 非常 match,相比之下,芒果酱就显得较为普通。比较逊色嘅系云呢拿雪糕,斋睇佢雪白得过份嘅外表都有啲怪异,味道亦非常一般。另外我哋又叫咗特浓朱古力心太软伴云呢拿雪糕,呢个朱古力味浓得黎唔太甜,一切开,入面嘅熔岩标哂出嚟,好治愈😆,亦好好食。同样,𠮶球白雪雪嘅云呢拿雪糕就系失分嘅一环😐。