2020-01-30
6点几经过铜锣湾世贸𠮶个,个肚又少少饿, 又唔想食饭, 见到呢间好森系嘅甜品店,好似好吸引咁。原来系好出名嘅gram pancake , 咁入去坐底啦打开menu 见到每日限量20份嘅pancake, 问一问店员 , 等多一阵就有供应。 咁难得比我遇到,就食呢个啦。等左冇几耐, 3块好厚好香嘅pancake 就到啦, 配埋pancake 上面嘅牛油, 一旁嘅cream 同 糖浆, 即刻令人垂涎三尺。 我好钟意个pancake 配cream , 好似scone 同clotted cream 咁, 要一齐食先食得出有几正。 个cream 嘅牛奶香配埋pancake 嘅蛋香, 一流呀。而且个pancake 唔太甜, 食落一啲都唔漏。 至于个糖浆, 我试左少少, 好香嘅枫糖味。 不过我唔钟意太甜, 所以我多数都会配cream 食。仲有个环境都好relaxing, 好舒服。
原来系好出名嘅gram pancake , 咁入去坐底啦
而且个pancake 唔太甜, 食落一啲都唔漏。
仲有个环境都好relaxing, 好舒服。