九龙城食潮州菜都系第一次!朋友话想试吓呢间 7点几入座都无乜人 好怕伏左😂🤫 点知过多阵全场爆满🔥【鹅肠大肠墨鱼】拣左三拼 可以试多啲 不过觉得呢个有啲普通 无咩特别🥲【卤水鹅片】一定要嗌鹅片 啖啖肉唔洗咬! 卤得劲入味 真系唔洗唔酱 底下仲有豆腐 劲劲劲入味!【潮州炸蚝饼】炸到好大旧 觉得偏多粉酱 不过蚝既份量都算适中~ 呢个要趁热食!【椒盐九肚鱼】炸到黄金色! 粉酱唔算好厚 九肚鱼好滑! 唔点汁就啱啱好 唔会好咸【黄金鲜鱿】呢个真系停唔到口! 咸香既咸蛋黄酱 再加上新鲜弹牙嘅鱿鱼 真系好食【啫啫通菜煲】通菜份量 仲有干虾米爆香佢 劲有获气🔥【韭菜猪红】朋友推呢个! 猪红一啲都唔腥 仲要劲滑!有少少辣 不过好过瘾~ 韭菜好新鲜 不过浸得太耐觉得有少少油

【鹅肠大肠墨鱼】
拣左三拼 可以试多啲 不过觉得呢个有啲普通 无咩特别🥲