2016-06-06 2949 浏览
这间日本餐厅成日都经过, 之前都有谂过去食的, 不过一直冇机会, 今日朋友生日, 本来系去铜锣湾的, 但系有朋友唔得, 所以改番返嚟屯门店食, 店内的装修好靓, 我们是坐房入面. 经过出面都感觉好靓的装饰, 原来入面都好大的, 坐房要除鞋的, 一间一间小的房间, 几别致, 房的最低消费系500元.我们每人叫左一个午餐, 加刺身拼盘及一些小食, 套餐有前菜的, 系沙律及芽菜, 好味, 沙律系麻酱的, 份量少少地, 有生菜, 蕃茄, 洋葱等, 够开胃. 芽菜好入味, 好爽口呀.海胆汁炸蚝, 有三只的, 跟白饭及面豉汤, 朋友话炸蚝好香好好味, 个汁系灵魂, 蚝够晒大只, 海胆汁煮过都好香, 唔会腥的, 下面有些菠菜吸晒D汁, 好正. 蚝都腥, 啖啖蚝味的.清酒煮蚬, 好香, 蚬肉都大只, 份量都多呀, 蚬肉吸晒清酒的香味. 肉身都够弹牙.猪颈肉, 好淋身, 好香呀. 酱汁味道啱啱好, 唔会太浓. 好好味的, 好多肉汁, 唔会好干身. 鱿鱼薯仔, 这个都好特别的, 上面好多酱, 原来酱入面系好多鱿鱼的, 几有口感的, 个酱系千岛酱, 好香的, 薯仔都好好味, 好香, 同埋焗得够淋身, 加埋
鱿鱼薯仔, 这个都好特别的, 上面好多酱, 原来酱入面系好多鱿鱼的, 几有口感的, 个酱系千岛酱, 好香的, 薯仔都好好味, 好香, 同埋焗得够淋身, 加埋D酱汁一齐食, 感觉好丰富.
我的寿司定食, 有一碗乌冬跟的, 清汤底, 乌冬系幼身的, 都好好味呀, 唔会好淋的, 弹牙, 汤底好清甜, 有少少葱花, 好香的
寿司有8件的手握, 仲有三小件小卷, 好多款鱼, 唔知咩鱼, 仲有三文鱼, 甜虾, 鱿鱼, 吞拿鱼, 大小适中, 新鲜好味呀. 唔会觉得腥, 三文鱼好肥美的, 虾, 其它的鱼都好新鲜. 小卷系吞拿鱼. 好味的.
我们还叫左一个刺身拼盘一齐食, 卖相好吸引的, 有生虾两只, 海胆一排, 仲有虾两只, 然后有两款鱼, 冬四块, 我食左虾, 好好味, 够晒冻, 够爽口, 又够甜的. 鱼都好新鲜的, 不过切得较厚身, 如果薄少少仲好味. 朋友话海胆好新鲜, 唔腥, 仲有生虾都算大只, 肥美的.
仲有饮品, 我饮巨峰乳酸, 都好大杯, 够晒冻, 同埋唔会好甜, 几好味的.
这里的环境好靓, 好有心思的布置.
2016-04-24
午餐