2017-12-06
半夜突然好肚饿😫为食嘅我发现左呢间位于太子嘅串烧店开到4am🍢好野~以后宵夜又多个选择了✌🏻样样串烧都系即叫即烧 够哂新鲜热辣🤤.身为肉食兽当然一定推举肉类串烧 特别系「韩烧猪五花」咬落去啖啖肉超爽口 一d都唔肥腻🐷仲有「一试难忘」嘅鸡颈串烧 第一次食 发觉原来鸡颈都有好多肉而且肉质好滑🐥.海鲜类都好好食「珍宝松叶蟹棒」长过我手板🦀「珍宝烧刺身带子」大过个$5硬币 大厨好有技巧咁将带子外层煎香 我都系第一次食半生熟嘅带子刺身.虽然我唔食菜但我食生果嘅 所以食串烧一定唔少得要食烧菠萝 呢度嘅烧鲜菠萝厚身又多汁又甜 好抵食🍍第一次试埋烧苹果片 大厨好有心思将苹果切成薄片 烧到佢外脆内软 依然保持到苹果嘅爽口🍎.不过 仲有两样野我极力推荐大家要试 唔食真系会后悔😆第一样系「脆米流心芝士波」~爱吃芝士嘅你一定唔可以错过 全粒都充满芝士 热食个阵流心效果超强 就算摊冻左食芝士味一样冇减🧀第二样就系「鸡拼盘」~你地可能觉得冇咩特别 但系 呢个拼盘唔系一般拼盘咁简单 因为佢系有烧鸡patpat 估唔到肉质都几滑嘟嘟几有口感🐔*👇🏻👇🏻👇🏻想知我食左d咩 留意下面个list啦👇🏻👇🏻👇🏻烧肉类 Mea
样样串烧都系即叫即烧 够哂新鲜热辣🤤
不过 仲有两样野我极力推荐大家要试 唔食真系会后悔😆