2019-03-28 427 浏览
呢排搬咗新屋!最紧要就系要摆啲嘢落雪柜啦⋯⋯由于而家变咗小俩口食饭!一般早餐都会走咗去蒸包💕唐记包点就一流啦⋯⋯原来可以买冻包!自己返屋企再慢慢蒸熟⋯⋯包包保存得耐之余⋯⋯又可以方便储存今次都系食我最爱嘅红豆包同埋芝麻包!番薯包都系我嘅新宠⋯⋯首先红豆包弹弹松软的包,再配上甜甜嘅红豆蓉!美好嘅早餐就系这么简单!芝麻包不会过甜~配上黑芝麻独特的香气!十足浓郁,令人食完一个再想食多个☺️番薯包唔单止个样似番薯,里面的馅料亦都非常充足!软绵绵~浓郁番薯茸令到成个包嘅层次完全唔同😆菜肉包~除咗有丰富嘅馅料之外⋯⋯包里面亦都有丰富的肉汁配上椰菜猪肉,营养简直满分啦⋯⋯正正各位其实除咗堂食都可以考虑吓外卖!同场加映叉烧包💕叉烧包呢个就系老公仔食嘅真系有原粒大大粒嘅叉烧㗎~叉烧馅料调味非常之好!钟意食肉包嘅朋友都系一定要买
今次都系食我最爱嘅红豆包同埋芝麻包!番薯包都系我嘅新宠⋯⋯